čtvrtek 3. dubna 2008

Nový basák a včerejší Lucerna

Tak pod tlakem včerejších událostí vynecháme asi další postřehy z moravia tour a půjdeme rovnou na dřeň. Shrňme si však, že kapela Drain odjíždí z moravského 4denního turné bez peněz, nabitá dobrými ohlasy a přísliby akcí budoucích, s pár tisicovými škodami, zaplacenými cesťáky a bubeník s rozbitou držkou až po uši a otřesem mozku (brněnská fléda). Takže všechno klaplo jak mělo... rock'n'rollová osvěta jede do světa.

Jen Lado Tomek ne a né vystoupit z auta. V noci jsme ho vyhodili spícího na D1 u benzinky a rychle sypali směr Budějice. Všem se podařilo usnout s klidnou hlavou nebo minimálně aspoň s nějakou hlavou na krku. Ráno ale všem došlo, že středeční koncert v Lucerně, na který jsme byli pozváni Martinem z The Prostitutes, by bylo asi naivní zkoušet odehrát bez basáka. A protože nikdo neměl energii na to nějak situaci vyřešit, tak jsme do Lucerny bez basáka stejně dorazili a rozhodli se situaci kamuflovat tím, že Franta Vácha (bubeník VVV) bude dělat, že hraje na basu, ale nebude slyšet, aby nás neztrapnil --- Co se ale nestalo v záhadných utrobách parníku Lucerna Music Bar je v tomto videu;


Hodil jsem s ním řeč, Lado řekl, že na D1 byli všade billboardy s reklamou na koncert v Lucerně; DRAIN + THE PROSTITUTES + KILL THE DANDIES; 2.4.08, LMB. Tedy se rozhodl, protože citil příležitost, že i přes naše poslední nemilé rozloučení se půjde do Lucerny podívat. Nahodil stopa a vyrazil do Prahy.
Protože ale stopnul autobus vezoucí pražské děti ze školy v přírodě, z moravské krasu, punkvy, moskvy atd., a že bylo zrovna apríla, děti si z něj začali střílet. Takovou potupu prý Lado během 5 dnů už nevydržel, opět se nekolikrát pomočil a navíc nabyl dojmu že není 1.4. nýbrž už je 2.4. Takže hned po příjezdu do Prahy šel rovnou do Lucerny kde v útrobách marně čekal na svůj nejlepší koncert v životě.

Nakonec jak je videt na předchozím videu, jsme se štastně potkali a show odehráli. Pak ale Lado v totální euforii po úžasném koncertě v Lucerně neudržel jazyk za zuby a řekl co je zač...


TÍMTO VÁM PŘEDSTAVUJEME NOVÉHO BASSMANA SKUPINY DRAIN A NEJEN PRO TENTO ROK. JE JÍM MICHAL LADISLAV HOŘEJŠÍ aka LIŠÁK.
Znát ho můžete jako základní kámen budějovické bluesrockové legendy In Memory a z projektů Afterhours, Fousy Moudžou Rajzin'. Jinak v ČB bydlí kousek od Koldy a jako malí spolu chodili do školy a 8 let na gympl. A mezi miliony společných plánů měli i to, že jednou budou společně hrát v kapele. Pak ale Michal v 15 letech obdržel mikroskop, od církve třetí jméno Ladislav a bylo vymalováno. Kariéra pouličního rváče ho neminula.

A aby nedocházelo ke zbytečným spekulacím. Tak s basákem Vláďou jsme se v klidu rozloučili, protože kvůli práci přestával mít na kapelu čas. Nebo spíše se jí nemohl věnovat tak naplno, jak bychom potřebovali. Dalším důvodem je i rozdíl v basové zručnosti a zvuku. Každopádně čest jeho památce. Udělal toho pro nás mnoho. Byl tím nejlepším protagonistou Che Guevary v klipu který jsem nikdy nenatočil, asi proto že přestávám mít kvůli práci na kapelu čas :-) Tak Ave. A jestli někdo bude říkat něco jiného nebo šířit fámy, tak mu dáme přes držku ;-)
kolda

PS: jestě poslední věc to krátká ukázka z koncertu v Lucerně... upoutávka na přístí report.

3 komentářů:

Mr. Hide řekl(a)...

mate dobrej blog :-)

THE DRAIN řekl(a)...

Díkec rokec

Anonymní řekl(a)...

dj na prvim videu hraje uz dobre jetou
http://youtube.com/watch?v=2uZiWwPHXiw
neni mu videt do ksichtu,ale pocitam,ze to jeste neni steve morell,ale nejaky "rozkurovac"-)