pátek 17. srpna 2007

Hybaj na Plac - potuplný debakl.. hehe

Vy jste z ňáký kapely" zeptal se chlapík asi mezi čtyrycítkou a padesátkou. Odpověděli jsme že jo. "Drain.. psáno dé er á í en." "To je mi jedno, píšu jak slyšim .. Drejn" odpověděl. "Běžte si vylosovat pořadí, kluci, a jestli budete hrát první, běžte si nanosit věci."

Vešli jsme tedy do velkého sálu kulturního domu v Bechyni, kde se odehrávala soutěž začínajících rockových kapel Hybaj na Plac. Nakonec jsme si vylosovali 4. pořadí, takže jsme měli dost času a zašli jsme do jedné místní restaurace na oběd. Právě když jsme se vrátili do dějiště oné velkolepé akce, začínala hrát první začínající rocková kapela jménem Rentgen, což byli sympatičtí čtyřicátníci, se kterými nás seznámil náš Kudlík.

Rentgen předvedli hevymetalovou smršť a před podiem se již objevili dvě fanynky, které předvedli stylové kývání hlavou a točení vlasy svými dokola. Avšak již než dohrála první kapela, byli jsme s Kudlim solidně opilí a zbytek se nám dařilo vnímat jen silou vůle.. Jako druzí nastoupili Ovčáci Čtveráci, se svým folkema akustickým bluesem, kteří se, jak jsem se později dozvěděl, umístili na druhém místě. Ze třetí kapely jménem Dětské Nápady vím jen to, že měli super dredy a fousatýho bubeníka.

Jelikož dále jsme přišli na řadu my a tam již není nic moc co popisovat, reportáž pomalu končí.

Ještě bych jen dodal, že pořadatelé (drsní padesátníci s šátkem na hlavě a tričkem Arakain) akci zvládli docela pěkně, až na problémy s aparátek, který vyváděl brikule, až nám s toho hlava pukala a na dost hroznej zvuk (ten se prej v průběhu zlepšil, ale to už jsem tem nebyl).

Zvítězila kapela Vintage, druzí Ovčáci Čtveráci a třetí byli pardálové z Havana Street. Všechno vcelku poklidná a melodická hudba. Na tvrdší kalibry jako jsou hUSA, Dětské Nápady, Jog of Joy či náš veliký boyband asi již porotci, kteří si tvrdých zážitků prožili jistě už za svůj život víc než dost, neměli náladu. my jsme obsadili čestné poslední místo a dostali jsme hezké hliněné odznáčky s logem soutěže. Gratulujeme výhercům a těšíme se na příští ročník, který již třeba budou hodnotit synové letošních porotců... hehe

Tygr Danny

0 komentářů: